Yoga is een eeuwenoude vorm van een disciplinaire beoefening die zijn oorsprong vindt in India voor een gezonde geest en lichaam. Het helpt ons lichaam opnieuw te Yoga vitaliseren,7 Yoga Carrièremogelijkheden in India die het proberen waard zijn Artikelen voor geest en ziel om persoonlijk welzijn te bevorderen. Door de jaren heen verspreidde deze praktijk zich naar de westerse landen en werd gemoderniseerd tot wat we vandaag de dag Yoga Vandaag kennen: yoga.

Yoga draagt nog steeds zijn fundamentele en eeuwenoude essentie in zich, waardoor het een prominente activiteit is voor fysieke fitheid en het reguleren van de geest. Yoga-asana’s en pranayama vereisen een goede training en oefening voordat we ons kunnen overgeven aan deze heilige en recreatieve activiteit. Dit heeft aanleiding gegeven tot veel functieprofielen en yogalerarenopleidingen in India. De yogatrainingen helpen je bij de stap om een Registered Yoga Trainer (RYT) te worden. Carrière maken in yoga is een zeer gezonde praktijk die je zal helpen zelf een gezonde levensstijl te behouden en hetzelfde te prediken. Yoga is nog steeds een onaangeboorde markt in India, vergeleken met westerse landen. Het kiezen van een carrière in yoga in zijn geboorteland zou een efficiënt idee zijn.

Hier zijn enkele yogacarrièremogelijkheden die het proberen waard zijn:

Yogaleraar
Om een professionele yogaleraar te worden met een geldige certificering, kun je deelnemen aan een yogadocentenopleiding en kiezen uit een yogadocentenopleiding van 200 uur, 300 uur of 500 uur om een geregistreerde yogatrainer te worden. Dit opent de poort voor meerdere kansen en men kan zoeken naar banen in hetzelfde vakgebied. Yogadocenten kunnen zelfstandig werken of zich aansluiten bij een bedrijf, school of yogastudio om de kunst die ze hebben geleerd te beoefenen.

Studiomanager
Dit is een interessante rol om als yogastudiomanager aan de slag te gaan voordat je je eigen studio kunt openen. Je leert en bouwt je kennis op over het beheren van een yogastudio. Om een studiomanager te zijn, heb je basiskennis van yoga en uitzonderlijke communicatieve vaardigheden nodig om mensen aan boord te krijgen. Er zijn tegenwoordig veel yogastudio’s en er zijn multi-getalenteerde mensen nodig om hun bedrijf te runnen. Jij kunt hun gouden charme zijn en tegelijkertijd aan je zakelijke vaardigheden werken.

Organisator van festivals/retraites
Yoga retraites en festivals worden immens populair, waardoor ze een perfecte mix zijn van vakanties met de therapeutische effecten van yoga. Jaarlijks worden er wereldwijd verschillende Yoga retraites en festivals georganiseerd. Maak deel uit van de organiserende teams of organiseer je eigen festival of retraite. Je zult versteld staan als je ziet dat de klantenkring op zoek is naar spirituele retraites en festivals. Deze carrièremogelijkheid zal je helpen om in contact te komen met mensen met verschillende levensstijlen en achtergronden en de manier waarop zij yoga zien als een manier van leven, en niet als een saaie trainingsles. Yoga retraite op Bali, 3HO Yoga Festival in Europa, Spirit Festival in Ubud en Wanderlust Yoga zijn beroemde voorbeelden van yoga retraites/festivals.