Computer 3D-animatie omvat het creëren van bewegende beelden in een digitale omgeving. Dit is de enige technologie waarmee animaties eenvoudig kunnen worden beheerd in vergelijking met fysieke processen zoals het construeren van miniaturen of het inhuren van extra’s voor opnamen van menigten. Om de illusie van beweging te creëren, Wat is 3D-computeranimatie? Artikelen Een afbeelding wordt op het computerscherm weergegeven en herhaaldelijk vervangen door een nieuwe afbeelding, of “frame”, die vergelijkbaar is met de vorige, maar iets in de tijd is gevorderd. De kijker denkt dat er daadwerkelijk beweging plaatsvindt, maar dit komt alleen doordat opeenvolgende beelden zeer snel worden Animatiebrouwerij doorlopen.

Het gebruik van de computer om bewegende beelden te produceren werd voorafgegaan door de stop-motionanimatie van 3D-modellen en frame-voor-frame animatie van 2D-illustraties. Bij stop-motionanimatie werd een object of persoon fysiek in kleine stappen verplaatst. Elke beweging werd gefotografeerd en toen de reeks frames werd afgespeeld, werd de illusie van beweging gecreëerd. Dezelfde frame-voor-frame-techniek werd ook gebruikt voor tweedimensionale geometrische modellen.

In deze nieuwe kunstvorm van 3D-animatie wordt software gebruikt om objecten en personages in digitale landschappen te creëren en tot leven te brengen. Computergegenereerde animatie is driedimensionaal; dat wil zeggen dat karakters en objecten worden gemodelleerd op een vlak met een X-, Y- en Z-as. Vervolgens worden zeer geavanceerde computerhulpmiddelen gebruikt om de karakters verder te wijzigen en te manipuleren.

De eerste speelfilm waarin realistische en volledig door de computer gegenereerde personages in een live-actiefilm werden verwerkt, was ‘Jurassic Park’ in 1993. Vervolgens produceerde Pixar in 1995 de eerste volledige tekenfilm, ‘Toy Story’, die volledig met behulp van computers werd geproduceerd. -gegenereerde 3D-animatie.

Door de enorme groei van de computerverwerkingskracht is 3D-animatie steeds geavanceerder geworden. Basiscomputeranimatietechnologie is veel betaalbaarder voor de gemiddelde persoon. Er zijn talloze animatiepakketten beschikbaar, maar sommige merken zoals Maya blijven onsterfelijk vanwege de hoogwaardige 3D-computergraphics en het zeer krachtige softwarepakket voor 3D-modellering. Omdat dit erg populair is bij zowel de film- als de entertainmentindustrie, is het een goede keuze. Houd er rekening mee dat Maya twee versies heeft, namelijk Maya Complete en Maya Unlimited. De eerste is minder krachtig en de laatste wordt als zeer krachtig en duur beschouwd. Het is dus het beste om alleen te kiezen op basis van uw vereisten als animator.