Als u een professionele WordPress-ontwikkelaar of -bureau bent dat websites bouwt, waarom zou u dan WordPress-onderhoudsdiensten aan uw klanten aanbieden? Artikelthema’s en plug-ins voor klanten, het werk houdt niet op zodra u het project succesvol bij de klant heeft opgeleverd. Net als een nieuwe auto of huis heeft deze ook voortdurend onderhoud nodig om de goede werking te garanderen en dit is waar WordPress Maintenance Services in beeld Webshop integraties komen!

Als WordPress-professional geeft u waarschijnlijk de voorkeur aan het werk dat draait om uw kerndiensten, zoals WordPress-ontwerp en -ontwikkeling. Aangezien elk WordPress-thema, elke plug-in of elke website iemand nodig heeft die er voortdurend voor zorgt, is het altijd een verstandige optie om uw klanten te voorzien van een reeks doorlopende WordPress-onderhoudsdiensten.

Zorg voor extra inkomsten met minimale inspanning

In feite beschikken slechts een paar mensen over de vereiste vaardigheden en tijd om dagelijks onderhoud aan hun WordPress-site uit te voeren, en met het voortdurend toenemende aantal cybercriminaliteit verwachten veel van uw klanten dat u hen deskundige WordPress-zorg biedt.

Gelukkig kun jij als professionele WordPress-ontwikkelaar verschillende WordPress-onderhoudstaken automatiseren met behulp van plug-ins en andere soortgelijke tools. Deze omvatten, maar zijn niet beperkt tot, back-ups, media- en database-optimalisatie, spambescherming en updates.

Door deze cruciale taken te automatiseren als onderdeel van uw WordPress-onderhoudspakket, kunt u eenvoudig extra inkomsten genereren zonder dat u daar extra moeite voor hoeft te doen. Het enige dat u hoeft te doen, is af en toe controleren of de plug-ins hun werk goed doen, terwijl uw klanten ervan uitgaan dat u fysiek hetzelfde werk doet.

Diversifieer uw inkomstenstromen

Een van de moeilijkste aspecten van het werken als WordPress-ontwikkelaar of -bureau is een inconsistente werkdruk. Vooral als je met freelancen bezig bent, heb je werkelijk geen idee hoeveel nieuwe projecten er van week tot week of van maand tot maand zullen binnenkomen. Onnodig te zeggen dat dit ervoor kan zorgen dat u binnenkort zonder geld komt te zitten!

Het beste wat u kunt doen om dit soort situaties te voorkomen, is uw inkomstenstromen te diversifiëren. Op die manier kunt u de hiaten in uw kerndiensten opvullen. Met andere woorden, er zou nog steeds op zijn minst wat geld binnenkomen uit andere bronnen om uw bedrijf te overleven.

Aangezien onderhoudsdiensten van nature doorlopend zijn, kunnen ze een betrouwbare bron van consistente inkomsten zijn. Daarom is het altijd verstandig om WordPress-onderhoudsdiensten aan uw klanten aan te bieden, zodat u een betrouwbaar inkomen kunt genereren in plaats van helemaal geen inkomsten, vooral als u een langzame periode doormaakt.