Een makelaar is een persoon die als expert wordt ingezet om de verkoop van onroerend goed te vergemakkelijken. Naar mijn mening moet een makelaar openstaan voor nieuwe dingen, waaronder innovatieve marketingideeën en baanbrekende veranderingen die van invloed zijn op kopers en verkopers. Een makelaar in onroerend goed moet iemand zijn die luistert naar kopers, verkopers en huurders om erachter te komen wat het publiek haat aan makelaars en dienovereenkomstig proactief wijzigingen aan te brengen in hun eigen bedrijfsplan. Een makelaar in onroerend goed moet openingstijden hebben die van toepassing zijn op andere professionals die duizenden dollars per transactie Makelaar Rutten ontvangen.

Een makelaar in onroerend goed moet zijn vaardigheden oefenen door ze elke dag te gebruiken. Een makelaar in onroerend goed mag niet parttime in het bedrijf werken. Dit betekent dat ze geen fulltime baan moeten hebben en onroerend goed moeten verkopen als ze wat extra geld nodig hebben. Een makelaar in onroerend goed moet bekwaam zijn om het hoofd koel te houden als er iets misgaat. Een makelaar in onroerend goed moet professioneel zijn en nooit ophangen aan een klant of een andere makelaar, wat er ook wordt gezegd of gedaan.

Een makelaar in onroerend goed moet verantwoordelijk zijn voor het leren, begrijpen en bijhouden van alle marketingtools die kunnen en waarschijnlijk moeten worden gebruikt bij het verkopen of kopen van een huis. Dat een makelaar “niet handig is met internet” terwijl de meeste woningen nu via de bezichtiging op internet door een koper worden verkocht, is geen excuus meer. Een makelaar in onroerend goed moet ijverig zijn in het begrijpen van communicatie- en marketingmethoden via elk type media van waaruit een koper kan zoeken en uiteindelijk een huis kan kopen.

Een makelaar in onroerend goed hoeft zijn faxapparaat niet aan te zetten wanneer hij terugkeert uit de winkel. Ze moeten fulltime actief zijn en klaar zijn om op elk moment binnen hun kantooruren zaken te doen. Een makelaar in onroerend goed mag de stad niet zonder back-up verlaten en als gevolg daarvan een deal laten hangen. Het kan niemand iets schelen dat de makelaar op vakantie is, behalve de makelaar zelf. Een makelaar in onroerend goed mag een verkoper nooit vertellen dat open huizen niet werken, terwijl open huizen in feite elke dag eigendommen verkopen. Een makelaar in onroerend goed mag nooit zo in-the-box zijn dat ze iemand uitlachen omdat hij het gebruik van een St. Joseph’s statuut bespreekt. Ze moeten niet spotten met het feit dat de geur van appeltaart een huis wel of niet verkoopt, alleen maar omdat ze niet de moeite willen nemen om uit te leggen wat wel of niet werkt voor de verkoper.

Een makelaar moet niet huilen als een verkoper vertelt dat hij zijn woning niet meer wil verkopen of dat hij hem niet gaat gebruiken om de woning te verkopen. Een makelaar in onroerend goed mag geen tuinborden van gazons of richtingborden van onderverdelingen stelen alleen maar omdat iemand er niet voor heeft gekozen om het huis bij hen te vermelden, maar een concurrent. Een makelaar mag niet bashen op andere bedrijfsmodellen. Ze moeten gewoon wijzen op de dingen die ze ter tafel brengen en waarom ze denken dat hun bedrijfsmodel beter werkt.

Een makelaar moet het huis niet openstellen voor een koper en ze daar alleen laten inwonen, alleen maar omdat de koper er leuk uitziet. Een makelaar in onroerend goed moet altijd naar de identificatie van een koper kijken, omdat hij erkent dat hij verantwoordelijk is voor het eigendom van de verkoper. Een makelaar in onroerend goed moet altijd dankbaar zijn dat iemand bereid is hen duizenden dollars te betalen voor een baan die nooit volledig aan het publiek is uitgelegd over hoe weinig kennis een makelaar nodig heeft en hoe weinig je bent opgeleid om je licentie te krijgen.