Denkt u aan het indienen van een bedrijfsoprichting voor een webgebaseerd bedrijf en vraagt u zich af wat omzetbelasting is? Als u een Webshoppertje chronische webshopper bent zoals ik, bent u verslaafd geraakt aan online retailers met de allure van belastingvrij winkelen. Maar het is u waarschijnlijk opgevallen dat sommige sites u omzetbelasting in rekening brengen en andere niet.

Of u als bedrijfseigenaar al dan niet omzetbelasting van een klant moet innen, hangt af van of u aanwezig bent in hun staat. Als u niet fysiek aanwezig bent in de staat van de klant, hoeft u geen omzetbelasting te innen. U voltooit bijvoorbeeld uw zakelijke aanvraag en zet een winkel op in Texas. U hoeft alleen omzetbelasting te innen van uw internetklanten in Texas. Fysieke aanwezigheid betekent niet alleen winkel. Een fysieke aanwezigheid kan een winkel, bedrijfskantoor of magazijn zijn. Als u uw zakelijke aanvraag voltooit, uw winkel in Texas opent maar ook een magazijn in Arizona heeft, moet u omzetbelasting innen van zowel uw internetklanten in Texas als Arizona.

In 1992 oordeelde het Hooggerechtshof dat postorderbedrijven geen belasting hoefden te innen voor verkopen in staten waar ze niet fysiek aanwezig waren. Grote detailhandelaren omzeilden vroeger de wet en inden geen belastingen op hun internetverkopen door legale maar afzonderlijke dochterondernemingen op te richten om al hun internetverkopen af te handelen. Rechtszaken uit verschillende staten die niet tevreden waren met het verlies van omzetbelasting, maakten een einde aan deze praktijk.

Als u een aanvraag voor bedrijfsoprichting voltooit, moet u zich dan zorgen maken over het innen van omzetbelasting van klanten in staten waar u niet aanwezig bent? Het antwoord is nee. Als een consument in een staat woont die omzetbelasting int (er zijn er vijf die niet Alaska, Delaware, Montana, New Hampshire en Oregon zijn), zijn ze technisch verplicht om de verkoop zelf aan de staat te betalen als de handelaar niet int . Dit wordt een “gebruiksbelasting” genoemd. Waar omzetbelasting op een aankoop door de verkoper wordt geïnd en aan de staat wordt betaald, wordt gebruiksbelasting door de koper rechtstreeks aan de staat betaald. Meestal zweten staten de gebruiksbelasting niet op kleinere aankopen, het is te moeilijk om te volgen en te innen. Staten proberen gebruiksbelasting te innen op grote ticketitems, zoals die waarvoor een vergunning vereist is, zoals auto’s of boten.

Er wordt veel gespeculeerd over de toekomst van belastingvrij winkelen op internet. Er is nogal wat verzet tegen de huidige wet door fysieke handelaren en sommige deelstaatregeringen. De inkomsten uit omzetbelasting bedragen $ 150 miljard per jaar en vormen ongeveer een derde van alle staatsinkomsten. Sommige staten hebben al het initiatief genomen om gebruiksbelasting te innen op kleinere aankopen. New York heeft nu een regel op hun aangifteformulier voor de inkomstenbelasting die New Yorkers verplicht om te berekenen hoeveel ze moeten betalen via internet, postorder of aankopen buiten de staat. Californië is ook een campagne begonnen om belastingbetalers voor te lichten over gebruiksbelasting. Als u een zakelijke aanvraag indient voor uw webbedrijf, ga uw gang en geef ons chronische webshoppers de belofte van belastingvrij winkelen zolang het nog kan. Maar weet dat als de deelstaatregeringen hun zin hebben, je misschien je haak moet veranderen.