Business klaagt Yelp-recensent aan – en wint herziene recensie!

Heb je gehoord over de aannemer die de vrouw aanklaagde die hem een ​​slechte Yelp-recensie achterliet?

Jakkes! Het wordt daar rommelig met beschuldigingen van laster reviewgorilla.be die in strijd zijn met het recht op vrijheid van meningsuiting. En de rechtbanken beginnen te wegen. Meer daarover hieronder.

Maar eerst, wat betekent dit allemaal voor kleine en lokale bedrijven die worden beïnvloed door online beoordelingen?

Hoe (en moet) een lokaal klein bedrijf omgaan met negatieve of oneerlijke beoordelingen?

Moet je alle online beoordelingen gewoon negeren en mensen laten praten? Heeft het ooit zin om online te reageren op een negatieve review?

Wist je dat er ethische en legitieme manieren zijn om je aantal goede recensies te vergroten en zelfs slechte situaties om te zetten in positieve recensies? We beschrijven hier alle opties…

Lokale implicaties voor kleine bedrijven voor beoordelingssites

Lokale beoordelingssites zoals Yelp kunnen een zegen, een vloek zijn of slechts een deel van de achtergrond van zakendoen in de huidige online wereld.

Pagina’s met lovende recensies kunnen nieuwe klanten enthousiast de deur binnen drijven, maar zoals de aannemer die de aanklacht heeft ingediend weet, kunnen te veel slechte recensies, of zelfs één harde beschuldigende, ernstige schade aanrichten.

Opties om online met slechte recensies om te gaan

Een recensent aanklagen is natuurlijk een extreme reactie. Hier zijn enkele andere opties voor het omgaan met online beoordelingen:

Reageer helemaal niet – Veel bedrijven kiezen ervoor om al hun online beoordelingen gewoon te laten staan. Dit is geen vreselijke aanpak, want zelfs reageren op slechte recensies kan lastig zijn. Zelfs in de dagen voor het internet – mensen praten, wat ga je doen? Maar zelfs als u besluit niet te reageren, doe dan in ieder geval het volgende…

Lees ten minste uw beoordelingen – Het is gemakkelijk om u te herinneren wat u goed doet en slechte recensenten af ​​te wijzen als een paar “negatieve Nelsons”. Maar te veel negatieve online beoordelingen kunnen uw verkopen schaden, dus het is beter om het slechte nieuws te horen. Het kan blijken dat er inderdaad problemen zijn waarvan u zich niet bewust was. Eenmaal geadresseerd, verdwijnen de slechte recensies in het verleden en worden ze vervangen door positieve recensies. En als de recensenten de positieve veranderingen opmerken (we hebben dit veel gezien), kunnen eerdere en toekomstige klanten er zeker van zijn dat de problemen uit het verleden zijn verholpen.

Uw critici beantwoorden – Als u besluit te reageren op een negatieve recensie op de beoordelingssite, is het belangrijk om de klant niet de schuld te geven of te beledigen. Kom niet defensief of sarcastisch over en laat u niet meeslepen door online de details van hun ervaring te vertellen. Recensies worden meestal gelezen door klanten en potentiële klanten, dus ze zullen eerder de kant van uw ontevreden gast kiezen als het voelt alsof er een ruzie plaatsvindt.

Hoe om te gaan met negatieve beoordelingen diplomatiek – Ga nooit in discussie en gebruik nooit sarcasme. Geef aan dat het u oprecht spijt dat de klant een slechte ervaring heeft gehad, geef aan dat u hun zorgen serieus neemt, benadruk uw toewijding aan kwaliteit en laat iedereen weten dat u of uw personeel beschikbaar en getraind is om problemen meteen aan te pakken, omdat het uw doel is om ervoor dat iedereen een tevreden klant achterlaat. Dit zal het voor lezers gemakkelijker maken om zich in te leven in een zorgzame bedrijfseigenaar en de impact van de negatieve recensie te verzachten.