Lørdag den 10. august, mens mange mennesker nød en doven sommerweekend, sled den 37-årige Montrealer Rory Stubbs sig vej gennem New https://stubbs.dk York Ironman Triathlon – hans anden Ironman-begivenhed. I modsætning til den olympiske triatlon, som omfatter de samme tre begivenheder, men forskellige distancer (en svømmetur på 0,93  miles på cykel 24,8  miles og løb 6,2  miles), kræver Ironman triathlon atleter at svømme 2,4 miles, cykle 112 miles og derefter løbe en fuld standardmarathon på 26. . Ikke en gåtur i parken.

Jeg ville spørge Rory, hvorfor han valgte triatlon, og hvad der driver ham til at deltage i disse løb. I overensstemmelse med journalistisk afsløring, lad mig informere dig om, at Rory Stubbs er min nevø.

DCMontreal: Mange mennesker i begyndelsen af trediverne dyrker en sport for at holde dem i form; golf eller squash kommer til at tænke på. Hvad var det, der fik dig til at beslutte dig for at tage Ironman triatlon, og hvad motiverer dig til at fortsætte?

Rory Stubbs: Det startede for omkring tre år siden (midten af 30’erne), da jeg besluttede, at jeg ville komme i form, og jeg har altid haft det i mit hoved, at jeg ville løbe et maraton på et tidspunkt i mit liv. Så jeg besluttede, at jeg ville træne til og løbe Paris marathon i foråret 2010. Dette maraton var på det tidspunkt en “gjorde det og tjek det af listen og aldrig igen”-begivenhed for mig. Jeg fandt en træner/træner gennem en kollega på arbejdet, der trænede triatleter, men som havde en omfattende baggrund i løb.

Så jeg hyrede ham og begyndte at løbe! Jeg begyndte at tage på gruppeløb med min træners andre atleter og blev ved med at høre dem tale om at være i poolen og cykle sammen som en gruppe – jeg var nysgerrig. Min træner nævnte, at det altid er godt at krydse tog for at undgå skader, så jeg besluttede at få en cykel og et poolmedlemskab. Gennem træningen udviklede jeg en overbelastningsskade (IT-bånd) fra at tro, at jeg vidste bedre og løb for hårdt og faktisk ikke var i stand til at løbe Paris marathon. Efter at have cyklet og svømt såvel som løbetræning i flere måneder besluttede jeg, at det kan være sjovt at lave en Ironman-triatlon på halvdistance. Så i juni 2010 gjorde jeg det. Afslutning på 5 timer og 15 minutter – jeg var hooked!

Samme år tilmeldte jeg mig til at deltage i mit første fulde Ironman-event i Lake Placid 2011. Det er svært at sige, hvad der holder mig motiveret til at blive ved med at gøre dem. Det er blevet en livsstil nu, og i stedet for at finde måder at motivere mig til at fortsætte med at træne og køre løb, oplever jeg, at træningen og løbene motiverer mig i andre dele af mit liv. Misforstå mig ikke, jeg er ikke altid overlykkelig over at vågne op klokken 4:45 og gå til poolen. Det, at jeg træner med en fantastisk gruppe mennesker, er en af de største kilder til motivation, jeg stoler på. Sporten har også tre meget forskellige sportsgrene inden for sig, så der er altid et aspekt, som jeg kan fokusere på for at forbedre min præstation individuelt inden for hver enkelt. Og så er der selvfølgelig teknologien og ‘legetøjet’. Triatleter er kendt for deres kærlighed til gadgets og nyeste tri-teknologi. Og at vide, at der er en meget lille procentdel af verdens befolkning, der har eller nogensinde vil fuldføre noget som dette, giver mig en stor følelse af stolthed.