Er zijn zoveel verschillende ontwerpers en bedrijven om uit te kiezen dat het beperken van de keuze op locatie ervoor kan zorgen dat je je niet overweldigd voelt door de opties. Veel bedrijven kunnen effectief online met u communiceren, ongeacht hun Website laten maken locatie, maar als er een probleem is en u geen contact met hen kunt opnemen, heeft u niet de mogelijkheid om naar hun kantoor te rijden om met hen te praten iemand. Het hangt gewoon af van uw comfortniveau en hoe u het liefst communiceert. Als u liever iemand persoonlijk spreekt, moet u een webdesignbureau bij u in de buurt Website maken kosten zoeken.

Welke vaardigheden heeft de ontwerper of het webbureau?

Er zijn verschillende vaardigheden vereist om een succesvolle website te maken. Zelden bezit één persoon alle benodigde vaardigheden. Uw website heeft het volgende nodig:

Grafisch ontwerp – Ontwerpen moeten zowel visueel aantrekkelijk als gebruiksvriendelijk zijn. Als de ontwerper niet ook de website programmeert, moet hij/zij op zijn minst het programmeren begrijpen, weten hoe hij/zij de afbeeldingen op de juiste manier moet bijsnijden en opslaan en begrijpen wat op internet werkt en wat niet.
Programmeren – Er zijn veel verschillende manieren om een website te coderen. Bepaal welke functionaliteit jouw website nodig heeft (zijn er complexe features, wil je de content zelf onderhouden etc.) en zorg je ervoor dat jouw programmeur dit aankan. Vraag welke programma’s de ontwikkelaar gebruikt en of hij/zij de nieuwste webstandaarden volgt. Een goede programmeur kan code handmatig bewerken en zal niet afhankelijk zijn van een programma als FrontPage of Dreamweaver om de code voor hem te schrijven.
Zoekmachineoptimalisatie – Uw ontwikkelaar moet inzicht hebben in hoe zoekmachines werken, zodat ze uw website correct kunnen coderen. Kijk bij het onderzoeken van websites in hun portfolio naar de titelbalk in de browser. Als deze titel op elke pagina van de site hetzelfde is, houdt de ontwikkelaar geen rekening met zoekmachines. U kunt ook controleren of hun websites in zoekmachines worden gevonden door ‘site:www.naamvanwebsite.com’ in Google te typen en te zien hoeveel pagina’s worden geïndexeerd. Dit zijn slechts enkele indicatoren. Als zoekmachines een grote zorg zijn (en dat zou ook zo moeten zijn), wil je misschien wat meer onderzoek naar dit onderwerp doen.
Copywriting – Uw website heeft goede inhoud nodig om bezoekers aan te trekken en hun interesse vast te houden. Uw webbedrijf moet inhoud voor uw website kunnen voorstellen. Zorg ervoor dat u weet of zij van u verwachten dat u de definitieve tekst aanlevert of dat zij deze voor u schrijven of redigeren. Als ze de tekst voor je schrijven, zorg er dan voor dat de schrijver verstand heeft van marketing en goede grammatica.
Marketing – Nadat uw website voltooid is, helpt het webbedrijf u om verkeer naar uw website te krijgen? Een website is nutteloos als niemand hem kan vinden. Als u verwacht dat uw website op de eerste pagina met zoekresultaten voor bepaalde trefwoorden wordt gevonden, zorg er dan voor dat uw webbureau ervaring heeft met zoekmachineoptimalisatie. Niet alle webbedrijven bieden deze dienst aan, maar ze zouden op zijn minst een goed zoekmachinemarketingbedrijf moeten kunnen aanbevelen. Vraag uw webbedrijf om u toegang te geven tot websitestatistieken, zodat u het aantal bezoekers op uw site kunt volgen.
Zorg ervoor dat u weet of uw websiteontwerper of -bedrijf aan al deze behoeften kan voldoen.

Geeft uw ontwerper om uw zakelijke doelstellingen?

Uw website moet een doel dienen. Misschien wilt u zakelijke leads genereren of verbinding maken met bestaande klanten. Een goede webdesigner zal vragen stellen over uw bedrijf en wat u met uw website wilt bereiken. Als uw ontwerper zich geen zorgen maakt over uw bedrijf, kunt u verwachten dat uw website niet de resultaten oplevert waarop u had gehoopt.

Zijn hun websites gebruiksvriendelijk?

Bezoek de websites die in het portfolio van elke ontwerper staan vermeld. Zijn ze gemakkelijk te navigeren? Is de tekst gemakkelijk te lezen? Hoe lang duurt het laden van elke pagina?

Websitegebruikers willen snel en gemakkelijk de informatie kunnen vinden die ze zoeken. De navigatie moet consistent zijn van pagina tot pagina. Inhoud moet op een zinvolle manier worden georganiseerd. Als bezoekers elke keer dat ze op een nieuwe pagina klikken, moeten wachten totdat er een flash-animatie wordt geladen, worden ze ongeduldig en verlaten ze de site. Een goed ontwerp is in de meeste gevallen een eenvoudig ontwerp. Mooie graphics en animaties mogen de bruikbaarheid niet wegnemen.

Zijn de websites compatibel met verschillende browsers?

Als u onderaan een website een opmerking ziet met de tekst ‘Best bekeken in Internet Explorer’, weet u dat de ontwikkelaar van de site niet de moeite heeft genomen om de browsercompatibiliteit te testen. Controleer websites in verschillende browsers en zorg ervoor dat ze er consistent uitzien. Browsershots.org maakt voor u screenshots van de website in verschillende browsers (Internet Explorer en Firefox zijn de populairste browsers). Houd er rekening mee welke browsers u denkt dat uw doelgroep zal gebruiken. Als u bijvoorbeeld een technisch onderlegd publiek heeft, hoeft u zich geen zorgen te maken over gebruikers die nog steeds de oudste versie van Internet Explorer hebben.