Du får ikke gratis bensin fra en bensinstasjon. Du får ikke gratis måltider fra en restaurant.

Du ville ikke gå inn i Googleplex … det netto tilbudsavis er Googles hovedkontor i Mountain View, California og forventer at en medarbeider skynder seg til lobbyen med 1000 gratisandeler av Google-aksjer til deg.

Det tror vi i hvert fall ikke.

Så hvorfor er avisbransjen den superbrugsen tilbudsavis eneste i Amerika som forventes å gi sitt produkt … i sin elektroniske versjon … bort gratis?

Å kjempe med det spørsmålet vil avgjøre skjebnen til denne nasjonens aviser.

Vårt svar: bortsett fra de “fire store” nasjonale spillere, vil ikke avisene overleve med mindre de

1) konvertere utsolgt og fullstendig til Internett,
2) begrense seg til lokale nyheter og, viktigst av alt,
3) ta betalt for det.

Forbløffende nok … til tross for mange tidligere titaner som nå vakler på randen av konkurs eller direkte utryddelse … snakker vi om store som Chicago Tribune, Los Angeles Times, Miami Herald, Rocky Mountain News, Chicago Sun-Times, Minneapolis Star-Tribune, Philadelphia Inquirer … nesten ingen i bransjen tar betalt for nettstedet sitt. Selv når de virvler ned i avløpet, gir de det bort gratis.

“Å gi bort informasjon gratis på Internett mens du fortsatt belaster 50 cent til $1 for den trykte versjonen av papiret, var en av de mest fundamentalt mangelfulle forretningsbeslutningene de siste 25 årene,” sier prof. Paul J. MacArthur, som underviser i offentligheten. relasjoner og journalistikk ved Utica College. “Aviser fortalte sine betalende kunder at informasjonen virkelig ikke hadde noen verdi. De fortalte sine betalende kunder at de var suckers. Hvorfor skulle noen betale 50 cent for noe han eller hun kan få gratis? Denne dårlig gjennomtenkte og åpenbart feilaktige strategien har bidratt til å sette avisbransjen inn i sin nåværende økonomiske tilstand og fremskyndet bortfallet av mange publikasjoner.”

Trinn 1: Papirer blir overveldet av enorme avispapir-, produksjons- og leveringskostnader … og en enorm mengde bemanning knyttet til dem. Alt er ikke lenger nødvendig.

Aviser kan fortsatt “levere” produktet sitt … i stedet for å bli snudd fra en lastebil i fart klokken 04.00 på eller i nærheten av en innkjørsel, kan innholdet leveres elektronisk til en kundes datamaskin eller til en bærbar trådløs elektronisk leseenhet som Amazons. Kindle.

Dessuten eksperimenterer “innholdsleverandører, som en gang ble kalt aviser, med levering på forespørsel, spesielt til mobiltelefoner,” sier Michael Ray Smith, kommunikasjonsprofessor ved Campbell University. “Telefoner er datamaskiner og datamaskiner gjør flytting av informasjon mer praktisk enn noen gang. I noen tilfeller kan informasjonsvarsler og utbrudd lastes ned fra en kilde på jobb eller hjemme eller til og med under transport og deretter lese mens du er på veien.”

La oss håpe at avisene har et hjerte og tilbyr de beste sluttpakkene og omskoleringsmulighetene de kan til deres arbeiderstyrke, hvorav mange pleier å være langsiktige, lojale ansatte.

Men foreldelse er foreldelse. Å, ja, de fire avisene som sannsynligvis kan overleve på trykk … selvfølgelig er de USA Today, Wall Street Journal, New York Times og Washington Post.

De er på rett sted … “Jeg ser at New York og Washington alltid har aviser fordi de er setene for finansiell og politisk makt,” sier David E. Johnson, administrerende direktør i Strategic Vision, et innflytelsesrikt PR-firma i D.C.

De har en nasjonal base i sin økonomiske og/eller politiske rapportering og en velstående leserskare som sikkert er sterk nok til å holde dem gående.

Trinn 2: Lag en nisje som gjør avisens nettsted dominerende, uerstattelig og unik.

“Jeg vil gjerne tilby en løsning på to ord på de økonomiske problemene til våre blekkfargede venner: “lokale nyheter,” sier forretningskonsulent Jonathan Stark, som har konsultert for en rekke amerikanske aviser. “Aviser har reelle røtter i lokalsamfunnene de betjener. De har historie, tradisjon og personlige relasjoner. I noen tilfeller er de en kilde til lokal stolthet. Hvis avisene er villige til å gi slipp på deres papirbaserte historie, invester i forfatterne deres. , omfavner teknologi og dedikerer seg til å være kilden for lokale nyheter, de vil ha lesere så lenge folk kan lese.”