In het buitenland is het woord dat het dichtst in verband staat met Chinese immigranten – Chinatown. In de afgelopen jaren is Chinatown, samen met de samensmelting van de Chinese en westerse cultuur en de toename van de Chinese overzeese bevolking, veel veranderd. Het verschijnen van uitstekende appartementen, de uitbreiding van antwerpen verhuizen zakelijke gebieden en de deelname van andere niet-Chinese landen zorgen ervoor dat de functies van Chinatown veranderen. Mensen gaan nadenken over deze veranderingen.

Korte introductie van Chinatown in sommige gebieden in de VS:

Boston:

Boston’s Chinatown werd gesticht tussen 1869 en 1870 toen de voltooiing van de Transcontinental Railroad Chinese spoorwegarbeiders naar productiebanen in Boston en andere delen van het noordoosten bracht. De eerste arbeiders sloegen hun tenten op in Ping on Alley. Chinatown groeide langzaam gedurende honderddertig jaar, van een gemeenschap van overwegend mannelijke “bewoners” tot een wijk van 46 hectare die een van de laatste verhuisfirma antwerpen etnische gemeenschappen in de stad Boston is.

De algemeen aanvaarde grenzen van Chinatown zijn Essex Street in het noorden, de Surface Artery in het oosten, Washington en Tremont Street in het westen en Marginal Road in het zuiden. Chinatown blijft een cultureel, sociaal en dienstencentrum voor de Chinese en Aziatische gemeenschap in Boston en New England. Het openbaar vervoer verbindt grote Aziatische enclaves in de wijken South End, Allston-Brighton en Jamaica Plain met Chinatown, evenals enclaves in de naburige gemeenschappen Malden, Quincy en Brookline.

Chinatown is nu de thuisbasis van ongeveer 6.000, van wie 40 procent in 1990 vijf jaar of minder in de Verenigde Staten was, en 35 procent (35%) omschreef zichzelf als “niet goed” Engels sprekend. Veel nieuwe immigranten kiezen ervoor om in Chinatown te wonen totdat ze zich hebben gevestigd en de Engelse taalvaardigheid en economische mobiliteit hebben ontwikkeld om opties uit te oefenen met betrekking tot hun huisvesting en werk. Aanvullende gegevens van de volkstelling van 1990 waren onder meer:
“Eenennegentig procent (91%) van de inwoners van Chinatown was Chinees.
” Het gemiddelde inkomen voor huishoudens in Chinatown was $ 9.059 vergeleken met $ 12.530 voor Boston.
” Het inkomen per hoofd van de bevolking voor Aziaten die in Chinatown en Castle Square woonden, was $ 6,53. Chinatown had een hoger percentage ouderen (65 jaar en ouder) van 19,8% vergeleken met 11,5% voor Boston en lagere percentages voor alle andere leeftijdsgroepen in vergelijking met de gehele bevolking van Boston.
Arizona:

Phoenix had ooit een Chinatown rond wat nu US Airways Center is. Het was ter ziele lang voordat US Airways Center werd gebouwd. Sommige artefacten uit de Chinatown zijn ontdekt tijdens een archeologische opgraving op de site en worden tentoongesteld in het centrum.

In 1997 werd in de buurt van Phoenix Sky Harbor International Airport een winkelcentrum met Chinatown-thema geopend, gebouwd volgens traditionele Chinese architectuur. De Chinees-Amerikaanse supermarktketen 99 Ranch Market heeft er een vestiging. Het winkelcomplex heeft door de hoge huren weinig huurders aangetrokken. In heel Phoenix zijn er echter veel Chinese gemeenschappen en in de buurt zijn veel Chinese supermarkten en restaurants.