In de afgelopen jaren is er bij mensen over de hele wereld een grote drang ontstaan om de ‘groene’ aard van de wereld te respecteren en te streven naar uitgewassen beton dingen die in overeenstemming zijn met ecologische duurzaamheid. De meeste fabrikanten proberen zoveel mogelijk binnen de grenzen van de ‘groene’ revolutie te blijven en het blijkt een zeer moeilijke taak te zijn. Om deze ‘groene’ revolutie goed op gang te krijgen, moet er heinde en verre gezocht worden naar alternatieven die milieuvriendelijk zijn.

Als het op vloeren aankomt, is er geen betere manier om milieuvriendelijker te worden dan door gepolijste vloeren te gebruiken. Deze gepolijste betonnen vloer is eenvoudigweg een wasvrij decoratief vloersysteem waarbij men geen specifieke set grondstoffen nodig heeft, maar het enige wat men hoeft te doen is omgaan met de vloer die al is aangelegd. Polijstapparatuur en kennis is alles wat nodig is om een goed gelegde gepolijste vloer te hebben en hiervoor is meestal een aannemer nodig om de klus te klaren, iets wat de moeite waard is.

Een van de ecologische voordelen van gepolierde betonvloeren is dat ze het milieu niet belasten zoals andere vloersystemen dat wel zouden doen. Dit komt simpelweg omdat alles wat men nodig heeft de uitrusting en de kennis is; er zijn geen andere materialen nodig. Dit behoud van milieumaterialen is een groot voordeel als het gaat om het respecteren van de ‘groene’ revolutie en het is een van de belangrijkste redenen waarom mensen kiezen voor gepolijste betonnen vloeren.

Het opzetten van woningen die groen zijn en in harmonie met de omgeving is iets waar iedereen tegenwoordig grip op moet krijgen, omdat het heel gemakkelijk de sleutel kan zijn tot een lang, gezond en gelukkig leven. Verschillende vloersystemen hebben bepaalde chemicaliën die ze van nature afgeven of wanneer ze reageren met temperatuur of licht. Bij het polijsten van beton zal zoiets echter zeker niet worden afgegeven, aangezien de gepolijste vloeren intact blijven en er niets in de atmosfeer terechtkomt. Dit zou op zijn beurt betekenen dat de lucht in een kamer met een gepolijste betonnen vloer ongetwijfeld heel puur en natuurlijk is, iets dat heel goed past bij de naleving van het ‘groene’ initiatief. Afgezien daarvan wordt er geen geur afgegeven door de vloer en dit betekent simpelweg dat de lucht net zo schoon is.

Afgezien daarvan is het belangrijk om te weten dat gepolijste vloeren helpen om de kans op verontreinigingen in de lucht enigszins te verkleinen. De fabricage van de items voor het polijsten van beton is zo nauwgezet en er zijn geen vluchtige organische stoffen (VOC’s) die tijdens de fabricage worden gebruikt. Dit betekent dus dat de gepolijste betonnen vloeren geen enkele vorm van verontreiniging zullen afgeven die uiteindelijk in de lucht terechtkomt en een probleem veroorzaakt voor het milieu en voor de mensen die zich in de ruimte bevinden.