Der er 72.114.000 hunde i USA ifølge folketællingen i 2007. Med over 72 millioner hunde i en salgsdemografi kan du se, hvorfor der er så mange forskellige aktivitetslegetøj hund typer og varianter af hundefoder. Hundemadsindustrien har bestemt en vis konkurrence.

Med så mange forskellige hundefoderfirmaer, der konkurrerer om din hundefoderkrone, hvordan ved du, hvilket hundefoder du skal vælge for at holde din hund sund? Vælger du tør, fugtig eller en kombination af begge? Højt protein, lavt proteinindhold, andre næringsstoffer, hvad er det præcis du leder efter?

Du vil have det bedste for din hund, som dine penge kan købe. Du vil gerne holde din hund sund og stille sin sult på samme tid. Hvad laver du? Går du efter det, alle andre køber? Spørger du din familie og venner?

HUNDEN, KOSTEN, MADEN.

Det virkelige problem, når du vælger et hundefoder til din hund, er, at hver hund er forskellig. Jeg taler ikke kun om racer, selvom de er forskellige, men to hunde af samme race har måske ikke engang de samme spisevaner. Der findes desværre ikke en enkelt sølvkuglekur.

Så for at finde det rigtige hundefoder til at holde din hund sund, bliver du nødt til at lave lidt detektivarbejde.

Race. Start med den type hund, du har. Det er klart, at en lille skødehund vil have andre krav end f.eks. en stor dansker. Størrelse er en stor faktor i energiniveauer og fordøjelsessystemer.

Alder. Hvalpe vokser og kræver en masse gode ting for at hjælpe dem med at vokse og holde deres energi oppe. De bør fodres små mængder mange gange i løbet af dagen ligesom en baby. I hunde i prime, f.eks. 3 år til omkring 6 år gamle, kan de have en meget sund appetit ved hver fodring, men spiser kun måske to gange om dagen. På den anden side løber den ældre voksne ikke længere efter alt, hvad han ser, og ligesom de “early bird specielle” ældre mennesker, spiser de tidligere på dagen og ikke så meget. Så er sengetid meget mere trang end en skål mad efter kl. Siger det bare.

Aktivitet. Er din hund en af ​​den slags hyperhunde, der ser ud til at være i stand til at løbe hele dagen lang, indtil de falder sammen sidst på natten? Eller har du en hund som min, hvis største ambition er at strække sig efter at have ligget på sengen hele morgenen for at gå 20 fod og gå og lægge sig på sin yndlingsstol, indtil hun er sulten eller skal aflaste sig selv.

Stadie i livet. En slags alder, men meget mere specifik og måske ikke varig. Ting som vækststier, at komme sig efter en skade, at komme sig efter en større operation, en ekstrem varm dag, graviditet, pleje, slankekure, træning, ændring af placering som ferie eller at skulle bo på en kennel og andre ting, der er en stor ændring i deres normale rutine, men er kun midlertidig.

HVAD SØGER JEG EFTER?

Selvom hver hund er forskellig, er der nogle grundlæggende ideer, som man kan bruge som rettesnor. Du ønsker at vælge et hundefoder af høj kvalitet. Du vil vide, at det er af høj kvalitet, hvis du, mens du læser ernæringsfakta, ser nogle ret høje tal. En ting at se på er serveringsstørrelse, når du laver sammenligningerne.

Det, du leder efter, er en fødevare, der vil give protein, vitaminer, mineraler og et essentielt fedtindhold i form af syrer. Hundefoder har forskellige niveauer af protein i sig. Nogle har mere fyldstof end noget andet. Hvis du er omkring 25 % proteinindhold, giver eller tager du, er det en rigtig god start.

Se om hundefoderet anbefales til aktive eller inaktive hunde. De fleste hundefoder vil endda fortælle dig, om de er til hvalpe, voksne eller ældre mindre aktive hunde. De fleste vil også fortælle dig, om de er lettere at fordøje for hunde i visse aldre end andre. En ældre hund er muligvis ikke i stand til at fordøje et foder designet til hunde, der forlader hvalpestadiet og bevæger sig ind i voksenlivet.