Het is bijna die tijd van het jaar waarin je even pauze neemt van je dagelijkse routines; heb je erover nagedacht om een echt authentiek en Villa huren Nederland exotisch strand te verkennen? Bekend om zijn smetteloze stranden, exotische activiteiten en vurig nachtleven, is Acapulco de place to be.

Voordat je die tweedelige bikini inpakt waarmee je zo graag wilt pronken, zijn hier enkele 411 die Patawalk graag aanbiedt op deze buitenaardse locatie. De naam Acapulco komt uit de Nahuatl-taal en betekent “plaats van groot riet” (riet is een plant die daar van nature groeit). Acapulco werd in 1531 ingenomen door de Spanjaarden. De Spaanse conquistador Cortes vestigde deze grote stad zelf als een belangrijke havenstad. Acapulco werd het belangrijkste punt voor Spaanse schepen die handel drijven met Azië. Tegen 1550 waren meer dan 30 families van Spanje naar Acapulco verhuisd. De op één na belangrijkste haven zijn had ook een keerzijde, want deze haven trok niet alleen de rijken aan, maar ook groepen piraten (voornamelijk uit Engeland en Nederland), waaronder de wereldberoemde Francis Drake en Henry Morgan.

De prins van Wales, die later koning Edward VIII zou worden, bezocht Acapulco in 1920 en was zo verbluft door zijn exotische schoonheid dat hij het in heel Europa promootte. Dankzij de prins werd Acapulco de ‘it’-bestemming van Europeanen. Acapulco’s populariteit nam door de jaren heen toe en tijdens de jaren ’50 werd het de favoriete bestemming van Hollywood’s grootsten, waaronder Elizabeth Taylor en Frank Sinatra. Dit katapulteerde Acapulco echt als de favoriete vakantiebestemming van de rijken en beroemdheden. Desalniettemin trok dit ook investeerders aan, waaronder John Wayne en Johnny Weismuller, en zo werden er meer hotels en andere attracties gebouwd en dit brengt ons vandaag bij Acapulco. Acapulco behoudt nog steeds zijn weelde en aantrekkelijkheid, maar het is niet langer nodig om rijk of beroemd te zijn om te genieten van de schuldige genoegens die het oplevert. Het is nog steeds een favoriet van vele internationale beroemdheden, waaronder Placido Domingo en Luis Miguel.

Het is belangrijk om erop te wijzen dat Acapulco tegenwoordig is verdeeld in twee secties: The North End en The South End. North End staat ook bekend als “oud Acapulco” of “origineel Acapulco” omdat het zijn historische afkomst heeft behouden, inclusief die Hollywood-achtige hotels, hotels in Mexicaanse stijl. In een paar woorden kunnen we zeggen dat het noordelijke uiteinde veel traditioneler is. Aan de andere kant is South End, en deze is veel moderner. De luxere hotels zijn hier te vinden en wees niet verbaasd als je mensen ziet rijden in limousines, dure auto’s of misschien zelfs op een schattig golfkarretje. Dit einde van Acapulco is gevuld met toeristen van over de hele wereld!

Terwijl u uw koffers blijft pakken, zal ik u informeren over enkele van de meest uitstekende hotels in Acapulco. Quinta Real Acapulco is absoluut een vijfsterrenhotel, waarvan de precieze locatie haar gasten een verbluffend uitzicht op de Stille Oceaan geeft. Dit hotel heeft twee restaurants, twee zwembaden en toegang tot het strand Punta Diamante (Diamond Point). Las Brisas Acapulco is een vijfsterrenresort met meer dan 260 “casitas” of kleine huisjes. Hun restaurant, Bellavista, is zo gepositioneerd dat het de perfecte setting creëert voor een romantisch diner en meer. Een meer bekend hotel en een van de oudste in Acapulco is Fiesta Americana Villas Acapulco, een resort direct aan het strand. Dit resort bestaat uit een gebouw van 20 verdiepingen met gemeubileerde balkons, dus waar u ook kijkt, u zult ongetwijfeld de schoonheid van Acapulco in u opnemen. Een ander wereldberoemd hotel aan het strand is Copacabana Acapulco. Deze heeft meer dan 400 kamers, allemaal uitgerust met alle denkbare voorzieningen.