Nincs annál frusztrálóbb, mint egy fénymásológép, amely nem működik. A főnöke tegnap fénymásolatot akar, és a fénymásológép fénymásolás nem működik megfelelően. Ha nem papírelakadás, akkor tömör szürke tömböket nyomtat, vagy ami még rosszabb, üres oldalakat nyomtat. Egy értelmetlen hibaüzenet jelenik meg, és a fénymásoló-hibaüzenetek lefordításához szükséges fénymásoló kézikönyv sehol sem található.

Láttál egy üzenetet a film nyomtatás budapest végén, amely szerint a fénymásoló nem sérült meg a produkció elkészítése során?” Én sem.

A legtöbb fénymásolóval kapcsolatos probléma emberi mulasztásból adódik, így valójában csak magunkat okolhatjuk, ha a fénymásolók rosszul működnek, és nem működnek megfelelően.

A fénymásolóval kapcsolatos gyakori problémák a következők:

Beszámoltak róla, hogy a fénymásolók tönkremenetelének 23%-a az, hogy az alkalmazottak ülnek rajtuk, hogy fénymásolják a feneküket. Így jelentősen csökkentheti a fénymásoló javítási költségeit, ha nem engedi, hogy a személyzet a másológépen üljön. Van néhány nagyszerű YouTube-videó arról, hogy a személyzet éppen ezt teszi, és átesik a fénymásoló üvegén, és fájdalmas következményekkel jár, nem is beszélve a főnökkel való fájdalmas fegyelmi megbeszélésről. Ha azonban te vagy a főnök, csak magadat okolhatod. Szégyelld magad!

A fénymásolóval kapcsolatos problémák egyéb ember okozta okai:

Elfelejtette bedugni a fénymásolót.
Elfelejtette bekapcsolni a fénymásolót.
Ital ömlött a fénymásolóra.
Élelmiszer ráragad a fénymásolóra, morzsa stb.
Rossz méretű papír. A hibaüzenetek a következők voltak: túl vastag, túl vékony, túl kicsi, túl széles stb.
A fénymásoló ütése, ütése, rúgása, leejtése.
Rossz festék, üres festék, eltömődött festék, hibás festék.
Papírelakadás.
A gombok többszöri megnyomása.
Elfelejtette betenni az eredetit a másológépbe.
Papír behelyezése a rossz oldalával lefelé és így tovább.
A másolatok kihúzása a nyomtatás befejezése előtt.
Rosszul újragyártott tonerek használata stb.
A fénymásoló nincs bedugva.
A (korábban említett) hörcsög a tápkábelen keresztül evett.
A fénymásológéppel való visszaélés másik gyakori formája a verbális. Ez káromkodás és névszóvá tétel formájában történik. Bármilyen kellemetlen is ez, egyelőre nincs bizonyíték arra, hogy a verbális visszaélés káros a fénymásológépre. Tehát ha vissza kell élnie fénymásolójával, tegye ezt szóban, mindezt csendben, hogy ne sértse meg kollégáit.