Verhuizen is voor de meeste gezinnen een hele opgave. Het fysieke proces van het verplaatsen van uw bezittingen van de ene locatie naar de andere is immers een grote klus, en om dit goed te doen is nauwkeurige planning en uitvoering antwerpen verhuizen vereist. Als u een professioneel verhuisbedrijf overweegt, wilt u van tevoren een beetje huiswerk doen. Hoewel er tal van verhuisdiensten zijn, zijn niet alle verhuizers op dezelfde manier gemaakt. Door de tijd te nemen om rond te kijken en wat onderzoek te doen, kunt u een verhuizer vinden die het proces van verhuizen zo stressvrij, gemakkelijk en betaalbaar mogelijk maakt.

 1. Zoek aanbevelingen
  Familie, vrienden, collega’s en zelfs verhuisfirma antwerpen buren zullen waarschijnlijk aanbevelingen voor je hebben. Ontdek welke verhuisbedrijven ze hebben gebruikt, hun ervaring met het werken met de verhuizer en of ze hen opnieuw zouden aanbevelen. Als mensen die u kent geen suggesties hebben, neem dan contact op met uw lokale Better Business Bureau voor een professioneel verhuisbedrijf met positieve beoordelingen en geaccrediteerd door de BBB. Wat u ook doet, gebruik geen online diensten die verhuizers voor u lokaliseren of makelaars die relaties hebben met tal van verhuisdiensten, aangezien deze bedrijven niet worden gereguleerd door de wetten die professionele verhuizers moeten volgen.
 2. Krijg schattingen
  Vermijd verhuizers die u alleen telefonisch een schatting geven. Een gerenommeerd verhuisbedrijf komt bij u thuis en schat de kosten persoonlijk in. Deze persoon zal zorgvuldig het type en de hoeveelheid persoonlijke bezittingen beoordelen – van kleding tot serviesgoed tot meubels – om u een nauwkeurige schatting te geven.

Het is altijd een goed idee om schattingen te krijgen van twee of drie verschillende verhuisbedrijven om de kosten te vergelijken. Houd er echter rekening mee dat de prijs niet de enige bepalende factor mag zijn. Deskundigheid en kwaliteitsservice zijn minstens zo belangrijk. Tijdens het schattingsproces krijgt u een indicatie van de professionaliteit van de verhuizer.

 1. Bekijk Diensten
  Sommige verhuizers omvatten het inpakken en beschermen van meubels en het inpakken van uw bezittingen als onderdeel van hun service, terwijl andere dat niet doen. Ontvang een volledige lijst met diensten die worden aangeboden bij uw schriftelijke schatting. Deze services moeten op de schatting zelf worden vermeld en u moet een document krijgen met aanvullende services en kosten die u kunt tegenkomen.

Vraag het verhuisbedrijf hoeveel werknemers er aanwezig zullen zijn en hoe lang het proces zal duren. Ontdek ook hoe zij hun werknemers inhuren. Zijn het uitzendkrachten? Screenen ze hun verhuizers? Worden achtergrond- en strafrechtelijke controles uitgevoerd? Houd er rekening mee dat deze personen in uw huis zijn en uw persoonlijke eigendommen behandelen, dus u wilt er zeker van zijn dat u werkt met mensen die u kunt vertrouwen.

 1. Controleer op het juiste papierwerk
  Een professioneel verhuisbedrijf heeft al het juiste papierwerk en staat klaar om het aan u te presenteren als u daarom vraagt. Het eerste en belangrijkste document dat een verhuizer moet hebben, is zijn US DOT-nummer, een unieke licentie die wordt uitgegeven door het Amerikaanse ministerie van Transport. Zoek op de website van de US DOT om te controleren of het licentienummer geldig is en controleer of de verhuizer verzekerd is.