Σε αυτό το άρθρο προσπάθησα να αξιολογήσω τα σωματικά και ψυχικά οφέλη του συχνού και τακτικού σεξ. Συμφωνώ με αυτά τα οφέλη, σε ερωτικες αγγελιες αντίθεση με το ότι οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν υποθέσει ότι το συχνό σεξ έχει αρνητικές επιπτώσεις στη σωματική και ψυχική υγεία. Αυτό το σεξ πρέπει να περιορίζεται σε μια νομική σχέση, επειδή το περιστασιακό σεξ και τα ραντεβού έχουν πολλές αρνητικές επιπτώσεις, καθώς υπάρχει έλλειψη ψυχικής ικανοποίησης, αληθινής απόλαυσης. Εάν κάνετε τακτικό σεξ με τον σύντροφό σας, φέρνει πάρα πολλά θετικά αποτελέσματα στη ζωή σας. Το πρώτο πράγμα είναι? δεν περιπλανιέσαι πίσω από άλλες κυρίες/άντρες. Νιώθετε ήρεμοι με τον ίδιο σας τον σύντροφο της ζωής σας και αυτό είναι μεγάλη ευλογία όταν νιώθετε ευχαρίστηση να έχετε συναναστροφή με τον σύντροφο της ζωής σας.

  1. Ενισχύει τη λίμπιντο σας:

Η χρήση οργάνων κάνει τα όργανα πιο δυνατά ενώ η αχρηστία οργάνων κάνει τα όργανα πιο αδύναμα. Όσο περισσότερο χρησιμοποιείτε το σεξουαλικό σας όργανο, τόσο πιο δυνατό θα είναι και πλούσιο στη λίμπιντο. Όσο περισσότερο κάνετε σεξ τόσο περισσότερο θα ελκύεστε από τις γυναίκες. Το συχνό σεξ ενισχύει τη λίμπιντο και την όρεξη στο σεξ.

  1. Βελτιώνει τον έλεγχο της ουροδόχου κύστης των γυναικών:

Η σεξουαλική πρακτική κάνει τους κολπικούς μύες πιο δυνατούς και η συστολή και χαλάρωση των ιστών του κόλπου τους κάνει πιο στυτικούς και ελαστικούς. Με το πέρασμα του χρόνου οι γυναίκες χάνουν τον έλεγχο της ουροδόχου κύστης τους, αλλά με το συχνό σεξ σε καθημερινή βάση κάνουν τον έλεγχο της ουροδόχου κύστης. Τα άτομα που έχουν προβλήματα ελέγχου της ουροδόχου κύστης έχουν πρόβλημα να σταματήσουν τη ροή των ούρων από την κύστη. Λέγεται ότι έχουν ακράτεια ούρων. Η ακράτεια είναι η ανεξέλεγκτη διαρροή ούρων από την ουροδόχο κύστη. Αν και η ακράτεια ούρων είναι ένα κοινό πρόβλημα, δεν είναι ποτέ φυσιολογικό.

  1. Θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη:

Το τακτικό σεξ μπορεί να βοηθήσει στην προστασία των ανδρών από τον καρκίνο του προστάτη, σύμφωνα με ιατρική μελέτη. Έδειξε ότι οι πιο σεξουαλικά ενεργοί άνδρες είχαν λιγότερες πιθανότητες να προσβληθούν από την δυνητικά θανατηφόρα ασθένεια. Το συχνό σεξ συνδέθηκε επίσης με λιγότερο επιθετικό καρκίνο του προστάτη, ο οποίος είναι πιο πιθανό να ανταποκριθεί στη θεραπεία και έχει μικρότερη πιθανότητα εξάπλωσης.

  1. Θα μπορούσε να σας κάνει να φαίνεστε νεότεροι:

Το συχνό σεξ κάνει το ζευγάρι να δείχνει νεότερο. Τα ζευγάρια που έκαναν σεξ τρεις φορές την εβδομάδα έμοιαζαν έως και 10 χρόνια νεότερα από τη χρονολογική τους ηλικία. Το τακτικό ερωτευμένο ζευγάρι φαίνεται να είναι η πηγή της νεότητας. Το σεξ διεγείρει την απελευθέρωση χημικών ουσιών που μειώνουν τα επίπεδα στρες. Τα ζευγάρια που κάνουν συχνά σεξ θέλουν επίσης να παραμείνουν σε φόρμα και να προσπαθούν να δείχνουν καλά για τους συντρόφους τους. Οι συναισθηματικές, ψυχολογικές και φυσιολογικές πτυχές του έρωτα φαίνεται να επηρεάζουν τη συνολική υγεία και ευημερία ενός ατόμου. Ενώ όλοι είμαστε εξοικειωμένοι με τις πτυχές της υγείας του σεξ, δεν είναι όλοι εξοικειωμένοι με την επιστήμη πίσω από αυτό.